Teamfoto J.G. Riooltechniek
Werkzaam in Zeist, hoofdvestiging Amstelveen
Verstopt riool mogelijk de boosdoener Redactie, 10 februari 2024
J.G. Riooltechniek: de ervaren rioleur voor Zeist en omliggende gebieden!

Wanneer er een onaangename geur vanuit het riool uw woning binnendringt, kan dit wijzen op een probleem met de rioolleidingen. Als u wilt beginnen, kunt u controleren of er een verstopping is in een van de afvoeren of de sifons. Als u de sifons schoonmaakt, kan dit mogelijk de geur verhelpen. Als de geur echter aanhoudt, kan er sprake zijn van een lek in het rioolstelsel.

Het is aan te bevelen om direct een deskundig rioleringsbedrijf te contacteren om het probleem te lokaliseren en te verhelpen, om verdere schade te voorkomen. Ze hebben de benodigde vaardigheden, hebben ruime ervaring en maken gebruik van geavanceerde apparatuur om de klus veilig en efficiënt te klaren. Het probleem wordt voor u opgelost zonder dat u zelf de handen uit de mouwen hoeft te steken.

De factoren die de rioollucht veroorzaken

Het kan voorkomen dat er een onaangename geur uw woning binnendringt, wat kan wijzen op problemen met uw rioolleidingen. Mogelijke factoren die kunnen bijdragen aan rioollucht in uw woning zijn:Als er werkzaamheden worden uitgevoerd, kan de riolering in uw woning beschadigd of verzakt raken. Dit kan leiden tot scheuren in de riolering, waardoor rioollucht uw huis kan binnendringen.

Wat kan ervoor zorgen: verstopping in de leidingen

Een verstopping in leidingen of afvoerputjes kan de reden zijn van een onaangename rioollucht in uw huis. Een verstopte leiding kan ervoor zorgen dat het water niet goed wegloopt uit uw doucheputje of vaatwasser. Als het water niet goed wordt afgevoerd, kunnen er vervelende geurtjes in uw huis blijven hangen.

Het kan ook het geval zijn dat het riool zelf verstopt raakt, in plaats van een leiding. raag in dat geval je buren of zij ook last hebben van een verstopt riool. Als dit het geval is, neem dan contact op met uw gemeente om verdere hulp te ontvangen.

Zou er sprake kunnen zijn van een lekkage in uw leidingstelsel?

Wanneer je een lek hebt in je afvoer kan vies water, en de daarmee gepaarde vieze lucht, in je huis je terechtkomen. Dit kan resulteren in overlast door geur en uiteindelijk waterschade. Daarom is het van groot belang om een ​​gekwalificeerd rioleringsbedrijf in te schakelen om toekomstige schade te voorkomen.

Afvoer ontluchten

Zorg ervoor dat uw afvoer voldoende zuurstof krijgt. Meestal wordt dit geregeld door middel van een afvoerpijp op het dak van uw woning. Als deze pijp niet goed is aangesloten of verstopt zit, kan de nare rioolgeur uw huis binnendringen.

Voorkom problemen met rioollucht door de afvoer niet te lang niet te gebruiken

Het waterslot, ook wel stankslot of sifon genoemd, zorgt ervoor dat de rioollucht niet in uw woning kan komen via de afvoer van de wc. Wanneer een afvoer gedurende lange tijd niet wordt gebruikt, kan het waterslot uitdrogen, waardoor de rioollucht onbelemmerd uw woning kan binnenkomen. Een preventieve maatregel hiervoor is om regelmatig water door de afvoeren te laten stromen.

Zorg ervoor dat u geen last heeft van rioolstank

Een rioollucht in uw huis kan door diverse factoren worden veroorzaakt. Etensresten, zeepresten of aangekoekt vuil kunnen vaak leiden tot verstoppingen. Door uw afvoerputjes regelmatig schoon te houden, kunt u eventuele verstoppingen voorkomen.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1082

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over J.G. RiooltechniekJ.G Aannemersbedrijf is een toonaangevend bedrijf dat zich onderscheidt door zijn toewijding aan vakmanschap, kwaliteit en klanttevredenheid. Met een team van ervaren professionals streven we ernaar om de visie van onze klanten tot leven te brengen door middel van innovatieve bouwoplossingen en een ongeëvenaarde aandacht voor detail. Of het nu gaat om nieuwbouwprojecten, renovaties of maatwerkprojecten, we leveren altijd hoogwaardig werk op tijd en binnen het budget. Bij J.G Aannemersbedrijf staat de klant centraal en streven we ernaar om elke samenwerking te laten uitgroeien tot een succesverhaal


VCA

Reviews van J.G. Riooltechniek

Door L.H
Op 31 mei 2023
10

Deze mannen hebben fantastisch werk geleverd door de puinhoop die een andere loodgieter had achtergelaten op de juiste manier te herstellen. Snel en goed gewerkt, heel fijn!

Door R.M
Op 25 mei 2023
10

Nette sportieve jongens die bij mij snel het probleem hadden gevonden en hebben verholpen! Ook nette tarieven blij mee!

Door C.L
Op 22 mei 2023
10

Gute Kommunikation, schnelle Hilfe, top Arbeit.

Door E.B
Op 15 mei 2023
10

Tof personeel, gezellige mannen, probleem snel en goed opgelost en dat allemaal om 18:30 op een zaterdag voor een prima weekend prijs. Ze stonden binnen een uur na bellen voor de deur! Super tevreden!

Door O.D.J
Op 4 mei 2023
10

Zeer tevreden! Word snel geantwoord en geholpen mocht er meer vragen zijn is het gemakkelijk om met dit bedrijf in contact te komen. ze zijn erg vriendelijk zeker een aanrader!