Teamfoto J.G. Riooltechniek
Werkzaam in Zeist, hoofdvestiging Amstelveen

Rioolvliegjes bestrijden in Zeist

Ontdekt u kleine zwarte vliegjes rondom uw badkamer, toilet of kruipruimte? Indien er rioolvliegjes omhoog komen, is de kans groot dat u te maken heeft met een rioolprobleem. Om overlast te voorkomen, is het aan te raden om zo snel mogelijk te beginnen met het bestrijden van deze vervelende, hardnekkige vliegjes.

Wat zijn rioolvliegjes

Het komt vaak voor dat rioolvliegjes afkomstig zijn uit het riool, zoals de naam al zegt. Vocht en rottend afval zijn de voornaamste bronnen van voeding voor de vliegjes, die op hun beurt 200 eitjes per dag kunnen leggen. Het is van cruciaal belang om het rioolprobleem op te lossen voordat u de vliegjes kunt bestrijden en er voorgoed van af kunt komen.

J.G. Riooltechniek: uw ervaren rioleringsbedrijf in Zeist!

Waar komen rioolvliegjes vandaan

Vaak kunt u rioolvliegjes aantreffen in de omgeving van vochtige plekken waar voedingsrijk stilstaand water met bacteriën, zoals rioolwater, aanwezig is. Rioolvliegjes kiezen deze plaatsen uit om hun eitjes te leggen. Rioolvliegjes buiten het riool kunnen zich ophopen in verstopte hemelwaterafvoeren, vuilnisbakken, putjes, vochtige kieren en hoeken en rondom vochtige plekken in schuren of garages.

Snel actie ondernemen

Het is vanwege diverse redenen zaak om de rioolvliegjes te bestrijden. Realiseer u dat de rioolvliegjes niet automatisch verdwijnen en gezondheidsproblemen met zich meebrengen vanuit het riool. Ook vermenigvuldigen deze vliegjes zich in rap tempo, waardoor de plaag alleen maar groter wordt. Om de vliegjes grondig te kunnen bestrijden, is het belangrijk om te weten wat het rioolprobleem veroorzaakt en waar de eitjes liggen.

Meestal zijn deze eitjes te vinden in de buurt van een lekkage of verstopping in het rioolsysteem, let dus goed op toiletten en afvoerputjes. Wilt u zeker weten of u de juiste afvoer heeft? Dan kunt u s avonds de afvoer afplakken met een stukje tape. Laat hierbij een beetje ruimte over, zodat er licht de afvoer in kan. Mochten er vliegjes aanwezig zijn, dan zullen ze omhoog vliegen en aan het tape vastkleven. Indien de vliegjes zich voornamelijk verzamelen in een bepaalde hoek of kier, is het ook mogelijk om de plakbandtest te gebruiken.

Indien het niet lukt om de rioolvliegjes zelf te bestrijden, is de kans groot dat u er niet van af komt. Zolang het rioolprobleem niet is verholpen, zult u de vliegjes niet kunnen verwijderen. Als dit gebeurt, helpen wij u graag. Voor een blijvende oplossing kunt u hier 085 106 1082 contact opnemen met J.G. Riooltechniek.

Over rioolvliegjes

Rioolvliegjes zijn kleine zwarte vliegjes die zich voornamelijk in het riool bevinden.

Rioolvliegjes komen naar boven als gevolg van rioolproblematiek. Ze bevinden zich in het riool omdat ze leven rondom voedingsrijk stilstaand water met veel bacteriën. Andere plekken waar rioolvliegjes soms voorkomen zijn; vuilnisbakken, vochtige kieren of hoeken, putjes, verstopte hemelwaterafvoer en vochtige plekken in schuren of garages.

Rioolvliegjes kunnen 200 eitjes per dag leggen en komen vaak voor in grote plagen. Wegens deze snelle voortplanting wordt aangerand direct actie te ondernemen tegen de vliegen.

Gebruik kokend water met azijn en ontstoppingsmiddel om de verstopping te verhelpen en de eitjes te doden. Je moet ook de levende vliegen verdelgen, anders blijven ze eitjes leggen. Om definitief van de vliegjes af te komen is het noodzakelijk dat het rioolprobleem wordt opgelost.

Er zijn een aantal redenen om rioolvliegjes te bestrijden. Zo verdwijnen ze niet vanzelf en brengen ze mogelijke gezondheidsproblemen met zich mee vanuit het riool. Daar komt bij dat deze vliegjes zich enorm snel voortplanten, waardoor de plaag alleen maar toeneemt. De plaag kan niet worden opgelost als men niet ook met her rioolprobleem aan de gang gaat.

Om de vliegjes te bestrijden moet u eerst weten wat het rioolprobleem is en waar de eitjes liggen. Meestal liggen deze eitjes in de buurt van een lekkage of verstopping in de riolering, let daarom goed op toiletten en afvoerputjes. Als u zeker wilt weten of u de juiste afvoer heeft, kunt u s avonds de afvoer afplakken met een stukje tape waarbij u een beetje ruimte overlaat zodat er licht de afvoer in kan, als hier vliegjes zitten zullen die omhoog vliegen en vastplakken aan het tape. Als de vliegjes veel in een bepaalde hoek of kier zitten, kunt u ook de plakbandtest uitvoeren.

Heeft u hulp nodig met het oplossen van de oorzaak van rioolvliegjes overlast? Neem dan vrijblijvend contact op met J.G. Riooltechniek via 085 106 1082 of via onderstaand offerte formulier.


J.G. Riooltechniek staat voor u klaar in Zeist
Over ons

J.G Aannemersbedrijf is een toonaangevend bedrijf dat zich onderscheidt door zijn toewijding aan vakmanschap, kwaliteit en klanttevredenheid. Met een team van ervaren professionals streven we ernaar om de visie van onze klanten... Lees verder

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1082

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Gratis offerte voor rioolvliegjes bestrijden?

Over J.G. RiooltechniekJ.G Aannemersbedrijf is een toonaangevend bedrijf dat zich onderscheidt door zijn toewijding aan vakmanschap, kwaliteit en klanttevredenheid. Met een team van ervaren professionals streven we ernaar om de visie van onze klanten tot leven te brengen door middel van innovatieve bouwoplossingen en een ongeëvenaarde aandacht voor detail. Of het nu gaat om nieuwbouwprojecten, renovaties of maatwerkprojecten, we leveren altijd hoogwaardig werk op tijd en binnen het budget. Bij J.G Aannemersbedrijf staat de klant centraal en streven we ernaar om elke samenwerking te laten uitgroeien tot een succesverhaal


VCA

Reviews van J.G. Riooltechniek

Door L.H
Op 31 mei 2023
10

Deze mannen hebben fantastisch werk geleverd door de puinhoop die een andere loodgieter had achtergelaten op de juiste manier te herstellen. Snel en goed gewerkt, heel fijn!

Door R.M
Op 25 mei 2023
10

Nette sportieve jongens die bij mij snel het probleem hadden gevonden en hebben verholpen! Ook nette tarieven blij mee!

Door C.L
Op 22 mei 2023
10

Gute Kommunikation, schnelle Hilfe, top Arbeit.

Door E.B
Op 15 mei 2023
10

Tof personeel, gezellige mannen, probleem snel en goed opgelost en dat allemaal om 18:30 op een zaterdag voor een prima weekend prijs. Ze stonden binnen een uur na bellen voor de deur! Super tevreden!

Door O.D.J
Op 4 mei 2023
10

Zeer tevreden! Word snel geantwoord en geholpen mocht er meer vragen zijn is het gemakkelijk om met dit bedrijf in contact te komen. ze zijn erg vriendelijk zeker een aanrader!