Teamfoto J.G. Riooltechniek
Werkzaam in Zeist, hoofdvestiging Amstelveen
Rioolvliegjes in uw huis dit kunt u doen Redactie, 12 december 2023
J.G. Riooltechniek: uw ervaren rioleringsbedrijf in Zeist!

Aalputmotjes of motmuggen, dat is nog een andere benaming voor rioolvliegjes. Als er sprake is van overlast door deze rioolvliegjes, kan dit duiden op een rioleringsprobleem. Wanneer u deze rioolvliegjes signaleert, is het verstandig om direct actie te ondernemen.

Wat zijn rioolvliegjes?

Deze kleine insectjes, met afmetingen tussen de 1,5 en 7 millimeter, kunnen via de allerkleinste openingen uw huis binnenkomen. Met hun behaarde vleugels, die groter zijn dan hun lichaam, vallen ze op. Daarnaast hebben ze grijsgoudkleurige lichamen en twee lange, behaarde antennes op hun kop. Met een levensduur van slechts drie weken als volwassen insecten, weten deze kleine vliegjes zich toch snel voort te planten.

In rottend organisch afval of stilstaand water worden meestal 100 tot 200 eitjes per keer gelegd door een vrouwtje. De larven komen na twee dagen uit en ontwikkelen zich binnen twee tot zes weken tot volwassen rioolvliegjes. Hoewel ze 'vliegjes' genoemd worden, hebben ze meestal moeite met vliegen en kruipen ze rond en rusten ze in de buurt van leidingen.

Overdag zijn ze rustig, maar 's avonds en 's nachts worden ze actief en voeden ze zich met rottend materiaal, bacteriën en schimmels. In de meeste gevallen is een probleem met de riolering, met name bij kapotte leidingen, de belangrijkste oorzaak van een rioolvliegjesplaag in huis. Vaak worden deze insecten aangetrokken door lekkende gootstenen of verstopte toiletten.

Wat zijn de beste methoden om van rioolvliegjes af te komen?

Het is belangrijk om de broedplaatsen te achterhalen om een plaag aan te pakken, doorgaans in stilstaand water of verontreinigd organisch afval. Het is van groot belang om snel te handelen en zelf maatregelen te nemen, zoals het verwijderen van stilstaand water, het schoonmaken van de afvoer en het controleren op lekkages. Voor reparaties kunt u deskundigen raadplegen om het probleem te verhelpen.

Gewoonlijk vindt men broedplaatsen op plekken die in verband staan ​​met de riolering, zoals verstopte of lange tijd niet gebruikte afvoeren. Naast het huis zijn er ook andere plekken waar broedplaatsen kunnen ontstaan, zoals beerputten, dakgoten, regenpijpen en drinkbakken. Een goede hygiëne is van groot belang om te voorkomen dat er een plaag van rioolvliegjes ontstaat.

Herstel rioolproblemen snel, sluit open leidingen af, verwijder organisch afval en zorg ervoor dat afvalbakken goed zijn afgesloten. Een andere nuttige tip is om de dakgoten regelmatig schoon te maken en de afvoeren af te spoelen met heet water en zuiveringszout. Zorg ervoor dat voedsel dat ermee in aanraking komt direct wordt weggegooid.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1082

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over J.G. RiooltechniekJ.G Aannemersbedrijf is een toonaangevend bedrijf dat zich onderscheidt door zijn toewijding aan vakmanschap, kwaliteit en klanttevredenheid. Met een team van ervaren professionals streven we ernaar om de visie van onze klanten tot leven te brengen door middel van innovatieve bouwoplossingen en een ongeëvenaarde aandacht voor detail. Of het nu gaat om nieuwbouwprojecten, renovaties of maatwerkprojecten, we leveren altijd hoogwaardig werk op tijd en binnen het budget. Bij J.G Aannemersbedrijf staat de klant centraal en streven we ernaar om elke samenwerking te laten uitgroeien tot een succesverhaal


VCA

Reviews van J.G. Riooltechniek

Door L.H
Op 31 mei 2023
10

Deze mannen hebben fantastisch werk geleverd door de puinhoop die een andere loodgieter had achtergelaten op de juiste manier te herstellen. Snel en goed gewerkt, heel fijn!

Door R.M
Op 25 mei 2023
10

Nette sportieve jongens die bij mij snel het probleem hadden gevonden en hebben verholpen! Ook nette tarieven blij mee!

Door C.L
Op 22 mei 2023
10

Gute Kommunikation, schnelle Hilfe, top Arbeit.

Door E.B
Op 15 mei 2023
10

Tof personeel, gezellige mannen, probleem snel en goed opgelost en dat allemaal om 18:30 op een zaterdag voor een prima weekend prijs. Ze stonden binnen een uur na bellen voor de deur! Super tevreden!

Door O.D.J
Op 4 mei 2023
10

Zeer tevreden! Word snel geantwoord en geholpen mocht er meer vragen zijn is het gemakkelijk om met dit bedrijf in contact te komen. ze zijn erg vriendelijk zeker een aanrader!