Teamfoto J.G. Riooltechniek
Werkzaam in Zeist, hoofdvestiging Amstelveen
Hoe u een defect rioolsysteem kunt vaststellen en uw aanpak Redactie, 9 maart 2024
J.G. Riooltechniek: uw ervaren rioleringsbedrijf in Zeist!

Een goed werkend riool is onmisbaar in iedere woning. Helaas kunnen er af en toe problemen ontstaan waardoor het beschadigd raakt. Wat zijn de tekenen hiervan? En welke stappen moet u dan zetten?Dit blogartikel behandelt diverse symptomen van een beschadigd riool en biedt oplossingen om direct actie te ondernemen bij eventuele problemen.

Hoe u signalen van een kapotte riolering kunt opvangen

Er zijn meerdere problemen die kunnen wijzen op een beschadigd rioolstelsel. Zo treden er lichte problemen op zoals stankoverlast en borrelende afvoerputjes, maar ook vervelende problemen zoals verstoppingen. Als deze problemen jaarlijks voorkomen, hoeft u niet meteen te denken aan een kapot riool. Als de problemen aanhouden, is het verstandig om het riool te laten inspecteren.

Bij verstoppingen is er ook kans op een totaalverstopping, te herkennen aan overstromingen rondom de afvoerputjes in uw woning. Dit is ook een indicatie van een defect riool. Ongeveer 20% van alle verstoppingsproblemen wordt veroorzaakt door een beschadigd riool. Als u een kelder bezit, kunt u bij een kapotte riolering water of schimmel aantreffen in de kelder zelf of in de kruipruimte. In dergelijke gevallen is een inspectie of zelfs een reparatie vereist.

Hoe ontwikkelt zich schade aan het riool?

Er zijn meerdere redenen waarom een riool beschadigd kan raken. Zowel interne als externe omstandigheden kunnen hierbij een rol spelen. De slijtage door ouderdom of een fout in de ophanging van het riool kan leiden tot defecten. Ook schade door slechte weersomstandigheden moet niet worden onderschat. Bij een toename van druk op het riool is er een mogelijkheid dat het begint te scheuren.

Het riool kan van de gevel afscheuren maar het kan ook intern scheuren wegens spanning op het systeem. Wortelgroei en corrosie kunnen ook een beschadigde riolering veroorzaken. Het is raadzaam om in al deze gevallen een inspectie van het riool te laten uitvoeren voordat met de reparaties begonnen wordt.

Waarom is het goed om uw riool te laten onderzoeken?

Experts hebben moderne opsporingsapparatuur om schade aan het riool te kunnen vaststellen. Door een inspectie van het riool uit te laten voeren, kunt u precies zien waar het probleem zich bevindt en wat er moet gebeuren. Inspectie kan op twee manieren worden gedaan, met een rioolcamera of door rookdetectie toe te passen.

Een unieke camera, de riooldetectiecamera, kan het rioolsysteem analyseren en problemen identificeren. Het rookdetectie-apparaat blaast rook in het riool en kijkt dan waar deze op bepaalde plaatsen in de riolering verdwijnt. Daar waar de rook verdwijnt, kan dit mogelijk duiden op een lek in het riool op die specifieke locaties.

U kunt de inspectie of reparatie van uw riool laten doen

Veronderstelt u dat u een defect riool heeft? Of heeft u geregeld te maken met rioolproblemen?Wij zijn bereikbaar om bijstand te verlenen! Neem contact op met J.G. Riooltechniek via 085 106 1082 en plan een afspraak. Wij staan voor u paraat om u te assisteren met inspectie of reparatie.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1082

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over J.G. RiooltechniekJ.G Aannemersbedrijf is een toonaangevend bedrijf dat zich onderscheidt door zijn toewijding aan vakmanschap, kwaliteit en klanttevredenheid. Met een team van ervaren professionals streven we ernaar om de visie van onze klanten tot leven te brengen door middel van innovatieve bouwoplossingen en een ongeëvenaarde aandacht voor detail. Of het nu gaat om nieuwbouwprojecten, renovaties of maatwerkprojecten, we leveren altijd hoogwaardig werk op tijd en binnen het budget. Bij J.G Aannemersbedrijf staat de klant centraal en streven we ernaar om elke samenwerking te laten uitgroeien tot een succesverhaal


VCA

Reviews van J.G. Riooltechniek

Door L.H
Op 31 mei 2023
10

Deze mannen hebben fantastisch werk geleverd door de puinhoop die een andere loodgieter had achtergelaten op de juiste manier te herstellen. Snel en goed gewerkt, heel fijn!

Door R.M
Op 25 mei 2023
10

Nette sportieve jongens die bij mij snel het probleem hadden gevonden en hebben verholpen! Ook nette tarieven blij mee!

Door C.L
Op 22 mei 2023
10

Gute Kommunikation, schnelle Hilfe, top Arbeit.

Door E.B
Op 15 mei 2023
10

Tof personeel, gezellige mannen, probleem snel en goed opgelost en dat allemaal om 18:30 op een zaterdag voor een prima weekend prijs. Ze stonden binnen een uur na bellen voor de deur! Super tevreden!

Door O.D.J
Op 4 mei 2023
10

Zeer tevreden! Word snel geantwoord en geholpen mocht er meer vragen zijn is het gemakkelijk om met dit bedrijf in contact te komen. ze zijn erg vriendelijk zeker een aanrader!