Aanleggen en vervangen riool

Bij nieuwbouw, maar ook bij verbouw en andere bouwwerkzaamheden komt ook het riool in beeld. Voordat er gebouwd wordt moet goed nagedacht worden over de leidingen in een woning en onder de grond. Fouten die bij het aanleggen en vervangen van het riool en de afvoer worden gemaakt kunnen niet zomaar opgelost worden. Daarnaast zijn de gevolgen van een slecht aangelegde riolering vaak groot.

Rioolsysteem

Zorg er bij riool aanleggen voor dat u verschillende bronnen raadpleegt over rioolsystemen. Er zijn verschillende systemen beschikbaar. Bij een gemengd rioolsysteem worden hemelwater en afvalwater via dezelfde leidingen afgevoerd naar het gemeente riool. Omdat schoon hemelwater wordt vermengd met vies afvalwater, is dit systeem erg milieuonvriendelijk. Een gescheiden rioolsysteem, waarbij hemelwater en afvalwater worden gescheiden, wordt tegenwoordig dan ook bij de meeste nieuwbouwwoningen toegepast. Wij stellen graag een helder plan voor u op, zodat u precies weet waar u aan toe bent.

Riolering vervangen

Denkt u dat uw huidige riolering is verouderd? In dat geval kunt u een rioolinspectie laten uitvoeren, zodat de beste oplossing voor uw riolering kan worden bepaald. Niet in alle gevallen is vervanging van de leidingen nodig. Vaak is rioolrenovatie een betere oplossing. Door rioolrenovatie kan de riolering volledig vernieuwd worden en gaan de leidingen weer jarenlang mee.

Drainage aanleggen

Naast het aanleggen, vervangen en renoveren van uw riolering, kunt u bij ons ook terecht voor de aanleg van een drainagesysteem. Heeft u veel overlast van water in uw tuin of in de kruipruimte van uw woning? Voorkom schade door het aanleggen van een drainagesysteem. Wilt u meer weten over onze diensten of wilt u direct een afspraak maken. Schroom niet om contact met ons op te nemen.